مضرات مصرف زیاد گوشت قرمز!

مضرات مصرف زیاد گوشت قرمز

قبل از خواندن این مطلب علمی برای رعایت کپی رایت بعرض می رسد که آن را اینجا یافتم  فکر نکنید که قضیه ی قیمت گوشت است وبهانه ای است برای نخریدن آن. عمو اصولا با گوشت آنهم از نوع قرمزش میانه ای ندارد وبا فراورده هائی مثل سوسیس وکالباس بشدت مخالف است! وگیاهخواری را - مخصوصا این روزها که گوشت که هیچ تخم مرغ را هم نمی توان خورد - راه حل بسیار خوبی می داند عجالتا زیانهای گوشت را مطالعه فرمائید تا انشا’الله برایتان از مزایای کشک و اوو بنه وطرز تهیه آنها آنهم به روش عموئی بنویسم متاسفانه درشهر ما امسال فقط 21 میلیمتر باران آمده اگربخواهیم علف خواری را پیشه خود سازیم علف هم پیدا نمی شود واما زیانهای گوشت: 

مراقب سرطان روده باشید یکی از معروف ترین خطرات مصرف زیاد گوشت قرمز، ابتلا به سرطان روده ی بزرگ است که این مسئله در پژوهش‌های متعدد، به اثبات رسیده است. به عنوان مثال، گروهی از پژوهشگران اروپایی پس از بررسی عادات غذایی 500 هزار نفر به این نتیجه رسیدند، افرادی که هر روز حداقل 2وعده ی 80 گرمی‌ گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده (مثل سوسیس) مصرف می‌ کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در هفته گوشت قرمز می‌ خورند، یک سوم بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. تحقیق دیگری که پژوهشگران آمریکایی روی 148 هزار نفر انجام دادند نیز نشان داد کسانی که زیاد گوشت قرمز مصرف می ‌کنند، 13 تا 15 درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. دانشمندان عوامل متعددی را در ایجاد سرطان به دنبال مصرف گوشت قرمز متهم کرده‌اند. یکی از این مواد سرطان ‌زا، آمین‌های هتروسیکلیک (HCAs) است که به دنبال کباب کردن یا سرخ کردن گوشت ایجاد می‌شود. البته این ترکیب در صورت پختن مرغ و ماهی در دمای بالا هم ایجاد می‌ شود، بنابراین نمی‌ تواند متهم اصلی باشد. متهم بعدی که به ویژه در گوشت‌های فرآوری شده دیده می ‌شود، ترکیبات نیتریت است. این ترکیبات که در کارخانجات برای دوام بیشتر مواد غذایی به آنها اضافه می‌ شوند، سرطان ‌زا هستند. اما متهم اصلی به نظر می ‌رسد ترکیب "هم– آهن" باشد. "هم" جزء اصلی هموگلوبین است و هموگلوبین هم جزء اصلی ساختار گلبول قرمز خون است. به عقیده ی پژوهشگران، ترکیب هم - آهن که در گوشت قرمز دو برابر مرغ و ماهی است، به سلول‌های پوششی روده ی بزرگ آسیب می‌ رساند و باعث رشد غیر طبیعی و سرطانی شدن آنها می ‌شود. به غیر از سرطان روده ی بزرگ، به نظر می‌ رسد که مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) را هم افزایش می‌ دهد. سرطان پانکراس یکی از بدخیم ‌ترین سرطان‌هاست و نتایج یک تحقیق که در مجله انستیتو ملی سرطان آمریکا (National Institue of cancer) به چاپ رسیده است نشان می ‌دهد که مصرف فراوان گوشت قرمز، خطر ابتلا به سرطان پانکراس را 50 درصد و مصرف فراوان گوشت فرآوری شده (مانند سوسیس) این خطر را تا 68 درصد افزایش می ‌دهد. خطرات دیگری هم هست! گوشت قرمز علاوه بر موارد فوق، خطرات دیگری هم دارد. مثلا گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع فراوانی است که وجود آنها یک عامل شناخته شده ی بیماری‌های قلبی به شمار می رود. از سوی دیگر مصرف گوشت قرمز فراوان باعث ابتلا یا تشدید بیماری نقرس می ‌شود. در بیماری نقرس، مقدار اسید اوریک خون بالا می رود و رسوب کریستال‌های اسیداوریک در مفاصل، باعث درد شدید می‌ شود. اسید اوریک در اثر تجزیه پروتئین‌ها ایجاد می ‌شود و می دانید که گوشت قرمز منبع کاملی از پروتئین است. علاوه بر موارد فوق، پژوهشگران دانشگاه منچستر انگلستان در مطالعه ‌ای که روی 25 هزار نفر انجام دادند به این نتیجه رسیدند که مصرف زیاد گوشت قرمز باعث افزایش خطر ابتلا به روماتیسم مفصلی می ‌شود. سرطان غدد لنفاوی، سرطان کیسه ی صفرا ، سرطان پروستات و... هم از جمله بیماری‌هایی هستند که ارتباطی بین آنها و مصرف گوشت قرمز دیده شده است. گوشت کمتر، زندگی طولانی ‌تر با خواندن مطالب فوق حتما خود به‌‌ خود به این نتیجه رسیده‌اید که اگر کمتر گوشت قرمز بخورید، بیشتر زندگی می ‌کنید، ولی گروهی از پژوهشگران آلمانی برای محکم کاری تحقیقی در این زمینه انجام دادند. آنها 2هزار فرد 10 تا 70 ساله را که گوشت کمی ‌مصرف می‌ کردند یا اصلا گوشت مصرف نمی ‌کردند، در بین سال های 1978 تا 1999 مورد پیگیری قرار دادند.

در این مدت به ازای هر 100 مورد مرگ در جمعیت عمومی، 59 مورد مرگ در این گروه مشاهده شد. البته این تحقیق نشان داد که قطع کامل مصرف گوشت هم کار عاقلانه‌ای نیست. پژوهشگران همین جمعیت 2هزار نفری را به 3 گروه تقسیم کردند: گروه اول اصلا گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات نمی خوردند. گروه دوم فقط گوشت نمی خوردند، ولی لبنیات و تخم‌مرغ مصرف می‌ کردند و گروه سوم گاهی گوشت هم می ‌خوردند. این تحقیق نشان داد که به ازای هر 100 مورد مرگ در گروه اول، 66 نفر در گروه دوم و 60 نفر در گروه سوم جان خود را از دست دادند. بنابراین مهم ترین نتیجه ‌ای که از این تحقیق می ‌توان گرفت این است: گوشت بخورید، ولی به اندازه ی متعادل. رژیم متعادل با توجه به موارد فوق، در مجموع پزشکان مصرف حداکثر 80 تا 90 گرم گوشت در روز را مناسب می ‌دانند، ولی مقادیر بیشتر از آن را توصیه نمی ‌کنند. بیماری‌هایی هم مثل سرطان روده ی بزرگ، سرطان سینه، نقرس و ... اغلب مربوط به کسانی است که مقادیر زیادی گوشت در طول روز مصرف می ‌کنند. البته در کشور ما سرانه ی مصرف گوشت در روز در حدود همین 80 گرم است و معمولا بیشتر از آن مصرف نمی ‌شود. به همین دلیل بیماری‌هایی که ذکر کردیم، بیشتر در کشورهای غربی که مقادیر بیشتری گوشت قرمز به صورت استیک و... در طول روز مصرف می ‌کنند، یک معضل عمده ی بهداشتی به شمار می ‌رود. گذشته از این، برای داشتن یک رژیم متعادل، توصیه می‌ کنیم که حداقل 2 بار در هفته ماهی استفاده کنید. ماهی به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب اُمگا-3 تاثیرات مفیدی برای بدن دارد. مصرف میوه‌جات و سبزیجات تازه هم که نیاز به تاکید ندارد. پزشکان توصیه می ‌کنند در روز حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات تازه را در برنامه ی غذایی خود بگنجانید. اگر همه ی این دستورات را رعایت کردید، آن وقت می ‌توانید مطمئن باشید که این مقاله، شامل حال شما نمی‌ شود

/ 10 نظر / 42 بازدید
م الف دفتریارازاذربایجان

سلام عمو اولا"خیلی دوستت داریم دوما"در دقیقه 90ارزش افزوده را واریز کردیم وقتی که از این اطاق به آن اطاق پاسکاری می شدم با خودمی گفتم ایکاش عمو جانم مرادر این حالت می دید1-رئیس گروه 2-دبیرخانه 3-دبیرخانه جهت درج شماره پرونده مجددا"پرونده را بر می گرداند 4-کارشناس مربوطه در مرخصی است وهمکارش با اکراه زیادشماره پرونده را درج می کند5-دبیرخانه 6-کارشناس مربوطه جهت

م الف دفتریارازاذربایجان

صدور فیش 7حسابداری 8بانک 9حسابداری جهت تایید فیش 10تحویل فیش به کارشناس مربوطه وخروج از اداره امور مالیاتی با حالتی فاتحانه مثل قیافه اسکندر مقدونی ونادر شاه افشار به هنگام فتوحات وضمنا"اینقدر از گوشت بد نگویید ما که آمدیم حتما"باید گوشت توی سفره باشدزمینه سازی نکنید

میرزا بنویس

سلام عمو کسیکه اینهمه از گوشت قرمز بد میگه که نباید این تصویر هوس انگیز گوشت را بگذاره ...منکه خدائیش دهانم آب افتاد حیف که نصفه شبی امکان حصول به آن میسر نیست ..... بیخیال سرطان روده اگه بخوای از این هشدارها بدی برو آمار بگیر که سردفتری چه نوع سرطانی داره ؟ و ........

رویا

خب اینا مضرات گوشته. الان که دیگه گوشت یا جایی پیدا نمی شه یا اونایی که پیدا میشه که کاهه بیشتر تا گوشت! پس ضرر بی ضرر![عینک]

نوبخت

سلام و عرض ارادت. بنده به خاطر دفع هرگونه بلا از عموی عزیز فداکاری کرده و با کمال میل حاضر به استفاده از این خوراکی خطرناک و سرطان زا هستم. عمو جان گوشتا رو جمع کنید تا عید خدمت میرسم و دفع بلا میکنم.

0081

درود بر عموي عزيز . وقتي يك من ، يك من در دوران جواني گوشت كباب ميكردي البته با مخلفات مخصوصش ! و خدا را شكر كه هيچ اتفاقي هم براي شما نيافتاده چطور ميتواني نوه هاي گلت را متقاعد كني از آن امساك كنند اصل مطلب همان مخلفات است عمو جان !!!

سردفتراميدوار

سلام . اين دفعه ازخدمات ! ارزش افزوده راضي هستم چون تائيد فيش ها كه قبلا زمان زيادي ميبرد زود انجام شد.مثل اينكه اوضاع قراره اصلاح بشه .به فال نيك ميگيرم .

امینی

سلام و عرض ادب خدمت عموی عزیز . جیگر هم جزو گوشت قرمز حساب میشه ؟ یا اینکه چون میشه به سیخش کشید از این مضرات مستثناء است ؟

سید رضا رستمیان 128ساری

سلام ودرود :‌از اینکه اخیرا" گوشت قرمز باعث مرض می شود دلیلش کم تحرکی ماست. از طرفی هرمونی که به حیوان زبان بسته در زمان پرورش ان می دهند را باید مصرف کنند ه تاوانش را پس بدهد .مگر انکه از مناطق کوهستانی که گله ها را به صحرا می برندگوشت گوسفند هورمون نخورده را بشود تهیه کرد که در این صورت ضررش کم کمتر است.ولی عمو جان کو گوسفند سالم و کو کوهستان سالم و کو چوپان سالم وکو حوصله رفتن به سر بنه وخرید گوسفند دست اول از تولید کننده..کو پول با این گرانی گوشت مثل کاه امروزی(‌بقول خانم رویا)‌پس فکر کنم حذف این ماده غذایی از سبدکالای خانوار بهتر باشد چون با هدفمندی یارانه ها هم بسیار سازگار است.ونمیشود که همه یارانه یک ماه یک نفر را بابت 2کیلو گوشت اختصاص داد.خود دانید.